Indendørs idræt lukkes ned i 38 kommuner – Nye restriktioner træder i kraft onsdag den 9. december i 38 kommuner med særlig høje smittetal. Det medfører bl.a., at al indendørs idræt må lukke ned frem til foreløbig den 3. januar 2021.

Smittetrykket er steget markant i mange af landets kommuner, og derfor sættes der nu massivt ind for at få banket smittetallene ned.

For hele landet gælder, at det gældende forsamlingsforbud på 10 og kravet om mundbind forlænges frem til foreløbig den 28. februar 2021.

Et af de mange tiltag i kampen for bringe smitten ned i hårdt ramte områder er bl.a. nedlukning af indendørs idræt i 38 kommuner fra onsdag den 9. december til og med den 3. januar 2021.

De berørte kommuner er Albertslund, Allerød, Ballerup, Brøndby, Dragør, Egedal, Faxe, Fredensborg, Frederiksberg, Frederikssund, Furesø, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Greve, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Herlev, Hillerød, Hvidovre, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, København, Køge, Lejre, Lyngby-Tårbæk, Odense, Roskilde, Rudersdal, Rødovre, Slagelse, Solrød, Tårnby, Vallensbæk, Vordingborg og Aarhus.

DIF støtter op om myndighedernes målrettede indsats for at få nedbragt smitten – også selvom det betyder, at indendørs idræt må lukke ned i de berørte kommuner. Det er tungt for de i forvejen hårdt prøvede frivillige og aktive i idrætsforeningerne.

Nedlukningen af indendørs foreningsaktiviteter gælder både i kommunale, private og kommercielle faciliteter, ligesom det omfatter både individuelle aktiviteter, holdaktiviteter og stævne- og turneringsaktiviteter.

Dog er professionelt idræt undtaget, hvilket DS har været i dialog med DIF omkring. Vi kan hermed informere om, at professionel idræt i DS sammenhæng defineres som voksne dansere, der danser i DS internationale række samt dansere som er en del af Team Danmarks bruttogruppe. Disse dansere må altså fortsat træne. 

Faciliteter er ligeledes udtaget før denne målgruppe.

 

Reglen omkring min. 4 kvadratmeter per individ og et maks på 500 individer samlet glæder fortsat. Ligeledes beder vi jer alle være særligt opmærksomme og påpasselige ift. de generelle anbefalinger omkring at holde god afstand, sprite af mm. Herunder anbefaler DS, at man ikke skifter partner under træningerne og kun samles i det omfang, som er absolut nødvendigt for at fastholde en udviklende og god træning.

 

Vi beder de berørte klubber kontakte sportschef Mette Elkjær (sportschef@sportsdans) ift. en konkret implementeringsplan/forvaltning for ovenstående i jeres klub