Information til klubber om skoleprojektet “Danmarks bedste danseklasse”

Takten er slået an og de første skridt er taget i Dansk Sportsdanserforbunds nye skoleprojekt ”Danmarks Bedste Danseklasse”

Projektet har til formål at vedholde og tiltrække nye unge medlemmer til klubberne og for at nå målet har vi sat os i børnenes sted og taget nye midler i brug. Målet har siden oktober 2018 været at skabe et projekt i børnehøjde, som både skoler, klubber og fonde ville støtte op om.

Projektgruppen har fundet inspiration i et succesfuldt Irsk skoleprojekt med dans i fritidsklubben, den populære danse applikationen Badjango, de kendte ”Mika og Tobias” og ikke mindst i lærernes behov for faglighed i undervisningen.

”Danmarks bedste danseklasse”, er et fagligt stærkt og motiverende koncept, der ønsker at styrke klassens fællesskab og den gode danseoplevelse.

Hvad indeholder ”Danmarks bedste danseklasse”?

I første omgang er der lavet aftale med 10 foreninger og skoler der samarbejder om at skabe ”Danmarks bedste klassedans”.

Alle skolens 3. og 4. klasser modtager 4 idræts lektioner, hvor eleverne koreograferer dansene de vil stille op med til konkurrencen ”Danmarks bedste danseklasse”. Eleverne sammensætter deres egne danse i Badjango og arbejder herefter selv kreativt med dem ved hjælp af Badjangos vendespil

Efter træning af dansene i idrætstimerne byder Danmarks Sportsdanserforbund op til et brag af en turnering på skolen, hvor skolens øvrige elever inviteres til at kigge med, når 3. og 4. klasserne fremviser deres danse og får point af dommerne.

Klassernes point uploades online, hvor eleverne kan følge med i deres placering om hvem der bliver ”Danmarks bedste danseklasse”.

Efter eventet kan eleverne gå gratis til dans i 3 måneder i skolens SFO eller klub. Når eleverne melder sig til dans er bliver de medlemmer i Danmarks Sportsdanserforbund og har mulighed for at medvirke i forskellige events og konkurrencer.

Det er tanken at ”Danmarks Bedste Danseklasse” får luft under vingerne og kan fortsættes i et flerårigt forløb, hvor eleverne på sigt får mulighed for at deltage i det kendte skole OL og hvor endnu flere foreninger på sigt kan tilbyde deres instruktører mulighed for at komme ud i fritidsklubber og SFO’er og være trænere, og igen på sigt forhåbentlig få de unge mennesker ind i foreningerne.

Som inspiration til alle klubber afholdes i 12. oktober 2019 i OASK (Odense) det første af to inspirationskurser i denne omgang. På disse kurser undervises i danseøvelser, lege, koreografier og Badjango . Hver forening modtager et inspirations kit med rekvisitter til undervisning af børn. Udover danse undervisningen bliver der lagt fokus på pædagogik og hvilke tiltag man kan gøre på holdene for at fastholde eleverne når projektet er slut.

Bag projektet står Maja Juel-Hansen som er tidligere sportsdanser og har flere års erfaring med ”dans i skolen”, derudover er danseren og idræts studerende Attia Lotfi, samt Mikael Samtana der kendes fra break dance miljøet og DS konkurrencer en del af projektet.

Hvis der er nogen der har spørgsmål til projektet kan Maja kontaktes på skoleprojekt@sportsdans.dk

About Danmarks Sportsdanserforbund

View all posts by Danmarks Sportsdanserforbund →