Endnu engang succes til unge talenter

I sidste weekenden 27. og 28 november, var der igen to mesterskaber med dansk deltagelse af landsholdets unge talenter. Den danske delegation bestående af Martin Slavoev & Melissa Wederkinck, Tobias Skandov & Aleksandra Chizhik, samt coaches Louise Heise og Micki Chow var alle taget hele vejen deres vante rammer i København til Jerevan i Armenien for at deltage ved VM i Latinamerikanske danse for ynglinge under 19 år. Stævnet var på alle måder anderledes end hvad parrene er vant til. Danserne ankom til Armenien tidligt fredag morgen efter en lang flyvetur hele natten med 3 timers tidsforskel. Lørdag middag startede mesterskabet som blev afholdt på et flot hotel formet som en pyramide med ægyptisk tema indendørs.

Begge par kom godt fra start og kvalificerede sig direkte til anden runde udenom redance-runden. Derefter gik begge par videre til kvartfinalen blandt de 24 bedste par, som dog blev den sidste runde for begge par. Tobias & Aleksandra slutter på en 23. plads og Martin & Melissa på en 24. plads. Det er utroligt flot at Danmark er repræsenteret med hele to par i kvartfinalen. Det var en gentagelse af resultatet ved VM Standard forrige weekend i Dresden, hvor begge par ligeledes kvalificerede sig til kvartfinalen. Det viser at vi har to meget stærke 10-danserpar på højt international niveau i Danmark pt., og lover utroligt godt for fremtiden. Dels for den kommende weekend hvor Martin & Melissa skal forsvare deres VM semifinaleplads ved EM 10-dans i Minsk, Belarus. Dels for Tobias & Aleksandra som fortsat har 2 år tilbage i ynglinge-rækken til at yderligere avancere deres mesterskabsresultater.

VM Latin i Armenien blev vundet overlegent af det russiske første-par, som ligeledes vandt VM Standard og 10-dans.

I Rishon Le Zion, Israel deltog Marcus Egstrand & Kaya Vinther sammen med coach Charlotte Egstrand ved deres første WDSF VM Standard for juniorer under 16 år. Også her var der tale om et meget anderledes stævne end hvad danserne er vant til, da turneringen blev afviklet under utroligt strenge coronarestriktioner af de israelske arrangører. Parret måtte desværre forbi redance, hvilket gjorde det til en udfordring at opnå kvartfinalen blandt de 24 bedste. De ender på en 28. plads lige udenfor top 24.

Om søndagen fik Marcus og Kaya revanche da de deltog i den åbne turnering i standard for Junior 2. Her får de en flot 2. plads hvor de slår flere af kvartfinalisterne fra dagen før. Dette lover godt for næste år, hvor Marcus & Kaya, grundet deres unge alder, igen har muligheden for at kvalificere sig og opnå de spændende finalepladser i junior-rækken.

VM Standard for Junior 2 blevet vundet af de to russiske par efterfulgt af det israelske førstepar på hjemmebane.

Weekendens VM resultater blev således:

VM Latin for Ynglinge u/19

 1. Yarosalv Kiselev – Sofia Philipchuk, RUS
 2. Stefan Mara – Maria Tea Neculae, ROU
 3. Robert Veide – Amanda Rebeca Padar, EST
 4. Danila Boriskin – Polina Kulakova, RUS
 5. Dimitrov Sardari – Felicia Lungu, MDA
 6. David Jenner – Elisabeth Tuigunov, GER

23. Tobias Skandov – Aleksandra Chizhik, DEN

24. Martin Slavoev – Melissa Wederkinck, DEN

VM Standard for Junior 2 u/16

 1. Vladislav Sokolov – Olga Borzova, RUS
 2. Nikita Kulpin – Sofiia Surnakova, RUS
 3. Raphael Ilievsky – Emmi Bremer, ISR
 4. Kipras Kura – Elze Gentvile Valiunaite, LTU
 5. Alex Rusu – Maya Rusu, ROU
 6. Adria Hernandez – Iana Moiseenko, ESP

28. Marcus Egstrand – Kaya Vinther, DEN