“Lige ved og næsten” i Sibiu

I denne weekend fandt VM i Standard for Junior 2, samt Transylvanian Grand Prix sted i Sibiu, Rumænien. Om lørdagen skulle de danske juniormestre i standard, Tobias Skandov og Astrid Mayer, på gulvet for Danmark ved VM’et. Selve stævnet var stort og flot, samt med god stemning i en propfyldt hal. Der herskede dog til tider en del kaos i turneringsafviklingen, særligt om lørdagen hvor hele turneringen undervejs blev mange timer forsinket. Efter en lidt forsigtig første runde, kom det danske par godt igen. Desværre var det lige akkurat ikke nok til at kvalificere sig blandt de 48 bedste par.  Tobias og Astrid gentager resultatet fra forrige måneds VM i latin og placerer sig på en meget flot (men ærgerlig!) 49. plads – kun få dommermarkeringer fra kvalifikationen til næste runde. VM’et blev overbevisende vundet af de de to russiske par som blev hhv. 1 og 2, mens det rumænske hjemme-par fik en 3. pladsen.

Lidt bedre gik det dagen efter, hvor Tobias og Astrid deltog i Open Junior Standard ved Transylvanian Grand Prix. Her kom de godt fra start og dansede mere og mere overbevisende igennem runderne, og opnåede en flot kvartfinale plads blandt de 25 bedste par.

Ligeledes om søndagen var et andet dansk par ærgerligt tæt på en semifinaleplads. Alexander Pavlov og Mie Udesen deltog i World Open Standard for voksne ved Transylvanian Grand Prix. Parret, som for blot få uger siden fik en flot 8. plads ved U21 VM Standard, viste selvsikker og flot dans på et højt niveau helt fra start. Parret endte på en flot 13. plads – igen kun 2 dommermarkeringer fra semifinalen, hvor 12 par gik videre.

VM Standard for Junior 2

 1. Yaroslav Kiselev – Sofia Philipchuk, Rusland
 2. Egor Perepelitsyn – Maria Barykina, Rusland
 3. Batranu Razvan-George – Dica Ana-Maria, Rumænien
 4. Philipp Vovk – Angelina Gensrich, Tyskland
 5. Mikhail Vivokurov – Mayya Spirina, Azerbaijan
 6. Riccardo Perretta – Eleonora Petronilli, Italien
 1. Tobias Skandov – Astrid Mayer, Danmark


World Open Standard

 1. Evgeny Moshenin – Dana Spitsyna, Rusland
 2. Cojoc Rares – Matei Andreea, Rumænien
 3. Marco Sirocchi – Kilin Dora, Rumænien
 4. Yahor Boldysh – Irina Averina, Hviderusland
 5. Michal Zacharewicz – Katarzyna Czyzyk, Polen
 6. Kirill Pavlov – Kristina Shinkariuk, Slovakiet
 1. Alexander Pavlov – Mie Udesen, Danmark