Nov 23, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

Flotte EM resultater til DS danserne

Det er efterhånden ved at være en fast tradition i påsken at Cambrils syd for Barcelona er værtsby for et af de betydende WDSF mesterskab på års kalenderen, ligesom byen og festivalen også tidligere har været en del af Grand Slam kalenderen. 

I år var ingen undtagelse, snarere tværtimod, idet hele to vigtige WDSF mesterskaber løb af stablen i den forløbne weekend i den spanske ferieby. Lørdag gjaldt det ynglinge EM latin og søndag handlede det om EM 10 danse for de voksne, der med kort varsel var flyttet fra det uroplagede Ukraine (og egentlig først skulle have været danset i denne weekend) og til de sydligere – og roligere – himmelstrøg.

Som altid ved disse 3-4 årlige dansefestivaler i Barcelona området var det karismatiske Antonie Mas og hans faste stab der står bag arrangementet, og bortset fra den fortsatte svingende kvalitet i musik valget, er konceptet stabilt og præget af kvalitet.

Men tilbage til det sportslige, hvor det set med vore danske briller, var flere gode oplevelser at berette om fra påsken i Cambrils.

Først følger her rapporten fra lørdagens Ynglinge EM latin, som de deltagende danske pars coach, Claus Larsen oplevede det:

”Danmark var repræsenteret af to unge ynglinge par, som begge blot er 2. års ynglinge. De skulle prøve kræfter med den absolutte elite i Europa, mange af dem 3. års ynglinge.

Alexander Kuriganov & Maria Louise Hougesen samt Artem Latis & Natascha Alling var nu godt forberedte og var klar og glædede sig til at tage udfordringen op! Der stiller 55 par til start og der skal skæres ned til ca. 30 par, som går direkte videre, resten må en tur i re-dance for at kvalificere sig til 36 bedste.Artem & Natascha kom superflot fra start, klart den bedste første runde jeg har set fra dem! Det gav pote og de var blandt de 32 par, som fik krydser nok til at gå direkte videre.

Sasha-Maria Louise Latin               Artem-Natascha

 Desværre lykkedes det ikke for Alexander & Maria Louise at imponere dommerne tilstrækkeligt. De kom i re-dance og skulle altså kæmpe om de blot ca. 4 sidste pladser til 1/8 finalen. Desværre fik de akkurat ikke nok krydser til at komme blandt de 5 par som fik krydser nok, de slutter som delt 38, lidt skuffende men der er jo kun en vej frem – op på hesten igen!

Det skulle derimod blive Artem & Natsschas helt store dag. Anden runde var endnu bedre end første, de dansede med stor engagement og frihed hvilket gjorde, at deres dans virkelig kom sin ret og de kunne bruge alle deres gode kvaliteter. De imponerer også dommerne og danser sig stærkt ind i kvartfinalen, hvilket er en superflot præstation og velfortjent! Personligt synes jeg, deres kvartfinale var deres bedste runde, de gav den lidt ekstra uden, at det gik ud over deres velkendte kvalitetsdans – det var en rigtig flot præstation! De slutter på en delt 22. plads, hvilket de bestemt kan være stolte over! Stort tillykke med det!! Det bør også nævnes, at Artem & Natascha så bragende godt ud, især vil jeg fremhæve Nataschas kjole, som var virkelig flot og klædte hende super godt.”

Det komplette ynglinge EM latin resultat kan ses her:http://www.worlddancesport.org/Event/Competition/European_Championship-Cambrils-19708/Youth-Latin-46252/Ranking

 

Og søndag gjaldt det som sagt EM 10 danse, der ligeledes bød på en opløftende præstation fra de danske repræsentanter – og igen set igennem Claus Larsen, parrets medrejsende coach’s, briller:

”28 par fra lige så mange nationer stiller til start ved dette års WDSF Europamesterskab i 10 danse. Danmark har stolte traditioner i denne disciplin med 4 Verdensmesterskaber i træk til Bjørn Bitsch & Ashli Williamson. For anden gang skulle Nikolaj Lund & Marta Kocik repræsentere Danmark ved Europamesterskaberne. Sidste år blev det til en flot 9. plads, men parret var opsat på at forbedre dette allerede i år!

DSC_0566        DSC_0173

Der lægges ud med Latin og en super disciplineret og engageret præstation fra Nikolaj & Marta får dem rigtig flot fra start. Første rundes standard afdeling var absolut ligeså flot og den danske delegation kunne med rette begynde at glæde sig til en rigtig spændende turnering. 2. runde og semifinalen var dans af virkelig høj klasse fra Nikolaj & Marta, klart den bedste 10 danse turnering jeg har set fra dem! De udviste overskud og fighter-vilje, uden at miste karakteristikken i de enkelte danse.

Det var et meget jævnbyrdigt felt, de første 8-9 par ligger utrolig tæt! Nikolaj & Marta glipper lige præcis finalen med et par markeringer! De slutter på en særdeles flot 7. plads og slår derved både det italienske og det tyske par. Vi ser virkelig frem til endnu en spændende fight ved VM senere på året!”

Det fulde resultat kan findes på følgende link:

http://www.worlddancesport.org/Event/Competition/European_Championship-Cambrils-19882/Adult-Ten_Dance-46743/Ranking

Slutteligt skal det næves, at en del andre danske par havde taget turen med til Cambrils, og flere af disse leverede flotte resultater. Specielt kan fremhæves to flotte resultater i International Open turneringerne, med sejr til Dmitri Kolobov & Signe Busk i standard og en 3. plads tilMalthe Brinch Rohde & Sandra Lund Sørensen i latin.

De komplette resultater for alle rækker/par kan ses her:

http://www.doworldancesport.info/res2014/index.htm


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT