Jan 17, 2018 Last Updated 12:57 PM, Jan 16, 2018

Ynglinge VM Standard 2013

Lørdag den 21. september blev årets VM i standard for ynglinge danset i den rumænske by, Brasov, som ligger minimum 3-4 timers buskørsel fra lufthavnen i Bukarest…

56 par fra 31 lande deltog i mesterskaberne, herunder ikke mindst vore to danske håb, Hans Christian & Charlotte samt Nicolo & Sofie.

HC & Charlotte lagde – efter mine begreber – overbevisende ud, og jeg havde en klar følelse af, at de ville klare første hurdle, at gå direkte videre til anden runde, Desværre fik jeg ikke ret i den antagelse, da parret manglede 3 markeringer for at gå direkte videre iblandt de 24 bedste par.

hc charlotte 2013

Netop det at man valgte at tage 24 par direkte (og 12 fra redance), mener jeg ikke er den bedste løsning, da man så allerede i første runde beder dommerne om at finde noget der minder om kvartfinalen. Jeg synes bedre om den model, vi feks så ved det tilsvarende EM, hvor ca 30 par går direkte videre, og så kun ca 6 par fra redance.

Nicolo & Sofie følte jeg lagde lidt mere forsigtigt ud, og måske var de lidt påvirket af, at de – som ved EM i foråret – desværre var uheldige ift at arrangøren havde misset parret i såvel program og nummer rækkefølgen, så de dansede med et langt højere nummer end de øvrige par. Jeg er sikker på, at dette absolut ingen indflydelse har på resultatet, men har forståelse for, at det kan påvirke parret psykologisk, hvilket vi naturligvis prøvede at råde bod på, da vi konstaterede arrangørens fejl ved ankomsten fredag.

Nico Sofie2

Begge vore par måtte således en tur forbi redance, og her var mit indtryk at begge klart burde være i blandt de 12 par der gik videre. I de første danse, var HC & Charlotte dog måske lidt rystede over at være havnet her, efter at de ved EM i foråret var tæt på semifinalen, men som runden skred frem var de tilbage i den overbevisende stil – og dette til trods for at Charlotte fik et markant spark over anklen i en af redancens første danse. Nicolo og Sofie var helt tilbage på deres absolutte topniveau i denne runde, og fuldt fortjent var begge vore par dermed i anden runde blandt verdens 36 bedste par i kategorien.

Selvom vore par – efter redancen – stillede op i anden runde med lidt hårde odds ift en kvartfinale kvalifikation, gjorde de begge også her en absolut godkendt figur, men desværre sluttede årets VM her for begge vore par. Slutplaceringerne blev en delt 27-28. plads til HC & Charlotte og en delt 31-32. plads til Nicolo & Sofie.

Efterfølgende snakkede jeg med det danske islæt i VM panelet, Flemming Kjersgaard, og han var af den opfattelse, at begge vore par teknisk set klart hørte til i kvartfinalen, mens vi måske har udviklingsområder på energiniveauet. Ingen har ”krav på” at komme videre, og man skal i høj grad selv ”bede om” krydserne hos dommerne i dette meget jævnbyrdige felt. Og selvom det senere var en stærk kvartfinale vi som danskere var vidner til, sad vi alligevel med en fornemmelse af, vore danske par godt kunne have begået sig her!

Såvel HC & Charlotte samt Nicolo & Sofie tog i øvrigt søndagen med i Brasov, og fik her begge rigtig flotte resultater at rejse hjem på: HC & Charlotte blev således delt 16-17 i World Open standard turneringen, som havde 49 par til start, og hvor et af vore bedste danske voksen standard par, Pasquale & Sofie blev en flot nr. 3. Nicolo & Sofie deltog søndag i den åbne WDSF ynglinge standard turnering og sluttede på en delt 9-10. plads i blandt de 26 deltagende par.

Henrik Larsen, Sportschef


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT