Nov 22, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

U-21 VM 10 danse i Israel

Søndag 8. december 2013 blev der afholdt U-21 VM i 10 danse i den Israelske by Ashdod og fra Danmark deltog parret Hans Christian Kogsbøll og Charlotte Winding Larsen, der i det forgangne år har udmærket sig ved konstant at være med i toppen af dansk dans i deres aldersgruppe.

Turneringen blev afholdt i en sportshal under ombygning idet det lokale basketball hold var rykket en division op og derfor havde brug for renovering. Dette resulterede desværre i at der ikke var nogen væg bag ved scenen, hvilket gav en ret kold hal. Heldigvis var dette ikke noget der påvirkede Hans Christian og Charlotte, der trods deres unge alder allerede er godt rutinerede i internationale turneringer.

Hans Christian og Charlotte dansede, efter min mening, op til deres eget gode niveau dagen igennem. Første runde startede med latin og her var danskerne meget overbevisende. Blandt et felt af dansere der primært er overtunet med energi og speed, skilte Hans Christan og Charlotte sig markant ud ved at levere latin dans der ikke kun giver krydser ved første øjekast men også når man fortsætter med at kigge på dem.

hc charlotte 2013

I standard delen af første runde skilte Hans Christan og Charlotte sig endog endnu mere ud, da de formåede at opretholde det gode niveau fra latin delen. Rigtig mange af parrene formåede slet ikke at skifte fokus til standard og derfor blev mit generelle indtryk af første runde standard, at parrene dansede overfladisk og slet ikke lyttede til den ellers udmærkede musik der blev spillet. I særdeleshed vals og slowfox der blev spillet lidt langsommere end normalt formåede Hans Christan og Charlotte at bruge deres fødder og stående ben, mens hovedparten af parrene slet ikke lyttede til musikken og blot kørte efter devisen ”jo hurtigere, jo bedre”.

Hans Christan og Charlotte gik selvfølgelig klart videre til top 24 og missede kun 3 ud af de 90 mulige krydser.

I anden runde, som startede med standard, oppede parrene sig væsentligt. Hans Christan og Charlotte dansede lige så fint som i første runde, men deres konkurrenter havde lige et højere gear at skifte til, hvorfor Hans Christan og Charlotte desværre endte på en 14 plads kun 6 krydser fra en VM semifinale. Over 10 danse er 6 krydser ikke meget at mangle og med lidt ekstra held kunne de sagtens have været blandt de 12 bedste par.

Efter denne fine 14. plads kan vi glæde os over, at Hans Christian og Charlotte stadig har nogle år tilbage i U-21 og man må derfor være fortrøstningsfuld i forhold til fremtiden og håbet om at det unge par kan til at finde vej til både semifinalen og endda måske finalen.

På vegne EliteDriften
Allan Vedel


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT