Nov 22, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

Ynglinge VM 10 danse 2013

Årets sidste VM blev i sidste weekend afviklet i den lettiske hovedstad, Riga. I forbindelse med den traditionelle ”Baltic Grand Prix” festival handlede det om Ynglinge VM 10 danse, og 34 par fra lige så mange nationer var på deltagerlisten.

De danske farver blev repræsenteret af Nicolo Barbizi & Sofie Kilt Uggerly, som tidligere på året – som bekendt – hjemtog DM titlen i kategorien, hvilket netop udløste VM billetten til Riga.

Nicolo & Sofie lagde super overbevisende ud i første runde – en runde hvor det danske par i begge kategorier udstrålede positivitet, selvtillid og god perfomance! Med hele 81 ud af 90 mulige markeringer var parret dermed stensikkert – og fuldt fortjent – videre til kvartfinalen.

Også i kvartfinalen – iblandt de 24 bedste par – gav Nicolo & Sofie ”den fuld gas”, og fortsatte den gode præstation. Runden blev dog dagens ”mindst gode” fra danskerne, og for mig at se var de her tæt på at overskride den hårfine grænse imellem at levere varen (som i første runde) og ikke bliver for ivrig og ”trying too hard”…. Spændingsniveauet var her måske en anelse for højt, hvilket også resulterede i lidt flere sammenstød end normalt, og også en enkelt snublen, som dog blev reddet med Nicolo’s sædvanlige charme .

De 52 markeringer parret opnåede i kvartfinalen var dog heldigvis mere end rigeligt til at kvalificere sig til aftenens semifinale!

Denne startede med latin delen, og her dansede parret det bedste jeg nogensinde har set fra dem – ganske enkelt! Dette fremragende indtryk blev ikke mindre overbevisende da vi 20 min senere nåede til standard delen i det de også her leverede deres absolutte topniveau – med suveræn energi og overblik, og hvor de især i quickstep var helt flyvende (hvilket fuldt fortjent også resulterede i 6 krydser til finalen i denne dans).

 Nico Sofie Lat

Slutresultatet blev en flot 9. plads, og med 29 markeringer ind til finalen dansede parret absolut ”med” om finalepladserne. Markeringerne set over hele turneringen, vidner om et komplet 10 danse par, idet disse var tæt på en 50/50 fordeling i de to kategorier, og det aftvinger stor respekt, at Nicolo & Sofie formåede at ”levere” når de skulle, og – som kun meget få kombi par formår/opnår – tillige at danse op til deres absolut bedste i BEGGE kategorier på SAMME dag.

En imponerende bedrift, ikke mindst når det også tages med i betragtning, at Nicolo for nylig var igennem en blindtarmsoperation.

Efter hjemkosten fra VM’et har Sofie meddelt at hun desværre ønsker at stoppe med dansen, for i stedet at koncentrere sig om studier og andre ambitioner i livet. Nicolo er klar til at fortsætte med dansen på øverste plan, og man kan roligt fastslå at Nicolo & Sofie sluttede deres samarbejde på dansegulvet på TOPPEN med deres præstation i Riga!

Held og lykke til jer begge videre frem!

Henrik Larsen
Sportschef


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT