Nov 24, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

Jagter det sidste EM guld – som amatører…

Pressemeddelelse

EM i standard – Lørdag den 29/3 2014

Moskva, Rusland.

Jagter det sidste EM guld – som amatører…

På lørdag danses årets første EM i Sportsdans, når det i Moskva gælder standard mesterskabet. De regerende Europa- og Verdensmestre i kategorien, Emanuel Valeri & Tania Kehlet, Aarhus Sportsdanserforening, topper verdensranglisten og stiller op som klare favoritter. Parret jagter deres fjerde EM/VM titel som amatører.

Det vil i givet fald blive parrets sidste internationale titel – som amatører. Det succesfulde par har nemlig besluttet sig for at fremtiden ligger i de professionelle rækker:

         Efter at have vundet alt som amatører, herunder dobbelt op på VM og forhåbentlig også EM efter på lørdag, trænger vi nu til nye udfordringer og nye mål. Overgangen til prof vil givetvis også være med til at udvikle vores dans til nye højder, udtaler Emanuel Valeri & Tania Kehlet.

-          Og så passer det jo helt perfekt at vi kan runde vores fantastiske amatørkarriere af på hjemmebanen i Aarhus næste lørdag den 5. april, hvor vi danser en verdensrangliste turnering ifm EM latin, slutter Aarhus parret.

IMG 5712 version 2

Emanuel Valeri & Tania Kehlet, der også har dansk rekord med hele 10 DM standard titler på cv’et, og for en måneds tid siden blev kåret som årets østjyske sportsnavn 2013, har ved overgangen til de professionelle besluttet at fortsætte under Danmarks Sportsdanserforbund (DS) og Word Dance Sport Federation (WDSF) hvilket i den grad glæder DS’ sportschef, Henrik Larsen

-          Vi er utrolig glade for at det er lykkes at fastholde Emanuel & Tania under vores paraply også i deres nye spændende kapitel, frem mod nye medaljer, siger Henrik Larsen. Der er 100 % opbakning fra politisk hold i bestyrelsen i DS til, at vi fremtidsorienteret vil satse på vores og WDSF’s professionelle division (PD), på lige fod med vore bedste amatører! Nu håber vi også, det snarest vil lykkes at få Team Danmark med som medspiller i denne nye satsning, hvor vi forventer nye standard medaljer til Danmark allerede her til efteråret. Vi er jo allerede så privilegerede at have de regerende professionelle PD verdensmestre i latin, Martino Zanibellato & Michelle Abildtrup under vore faner, slutter sportschefen.

Emanuel Valeri & Tania Kehlets overgang til de professionelle rækker i starten af april betyder samtidig, at de danske medaljeforhåbninger i amatør standard efter weekendens EM primært knytter sig til, Bjørn Bitsch & Ashli Williamson, ligeledes Aarhus Sportsdanserforening, der siden de hjemtog den 4. VM titel i 10 danse i november 2013, udelukkende har koncentreret sig om standarddansene.

BogA2014

Bjørn & Ashli er de øjeblikkelige 5’er på verdensranglisten. I Moskva satser parret på finalegennembrud til EM/VM standardfinalerne (top 6), og vil givetvis også gøre alt for at udfordre og presse de forventede medaljefavoritter.

Udover Emanuel & Tania er de absolutte medaljefavoritter tyskerne Simone Segatori & Annette Sudol samt det russiske hjemmebane par Dmitry Zharkov & Olga Kulikova.

Såfremt yderligere/uddybende oplysninger ønskes, står jeg naturligvis til disposition, og I er meget velkomne til at kontakte mig.  

Med venlig hilsen

Henrik Larsen
Sportschef
Danmarks Sportsdanserforbund

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tlf. 40633528


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT