Nov 22, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

VM Latin U/21 2014

Lørdag den 26/4-2014 blev verdensmesterskabet i latin for dansere under 21 år afholdt i Calviá på den solrige ø Mallorca. Dejlig destination for en turnering og vejret var fantastisk denne weekend.

65 par var til start til dette VM, som desværre bliver mindre for hvert år. Der var jo langt over 100 par, da Aarhus var rammen om det første U/21 VM latin.

3 danske par havde taget turen for at deltage. Det var et lidt specielt stævne, da VM latin U/21 var sammen med en del seniorturneringer, hvor der bla. var et verdensmesterskab for senior 4 om fredagen. Det var skønt at se så mange dygtige seniordansere samlet på et sted. Der var desværre ikke mange voksenpar, der dansede International Open turneringerne og det måske en af grundene til, at der ikke var så mange publikummer og stemningen ramte aldrig verdensmesterskabsniveau.

De danske par startede godt og alle 3 par fik efter min mening vist deres kvaliteter fra første runde.Jørgen & Tenna måtte desværre i redance og sluttede som nr 57-58. Det må være et skuffende resultat og efter min mening skulle de da også klart have været med i 48 runden. Deres stil i latin er måske ikke ”competitive” nok og lidt for anonym. Derfor bliver de måske lidt overset og ikke får de nødvendige krydser.

Egor Evangeline       

HC & Lotte og Egor & Evangeline har begge en mere ”competitive” stil og gik planmæssigt direkte videre til 48 runden. Begge par måtte dog erkende, at det blev endestationen. Egor & Evangeline blev nr. 32og HC & Lotte lige efter på 33-34 pladsen. Begge par har dog efter min mening bestemt kvaliteter til mindst at være i kvartfinalen.

Verdensmesterskabet blev klart vundet af Paul & Cristina fra Rumænien.

Det er altid en fornøjelse at se de ”unge” voksendansere. Der var så meget talent og potentialet er der for fremtiden.

Simon Stokvis Horsleben ED/DS


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT