Nov 24, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

EM ynglinge 10 danse

Den 25. april d.å. havde deres ærbødige æren og fornøjelsen af at fungere som Chief of delegation på turen til årets europamesterskab i 10 danse for ynglinge.

Sasha ML std        Sasha Maria Louise Latin 1

Det danske par Alexander Kuriganov og Maria Louise Hougesen, KAF skulle forsøge at holde den gode tradition med 1 dansk par i ynglinge 10 danse i semifinalen i hævd. Ledsaget af Maria Louises forældre, coach (Claus Larsen) og undertegnede satte vi kursen mod det efterhånden for danskere så velkendte Crocus city center i Moskva. Her stødte Alexanders Mor og Bedstemor til selskabet.

Det var således en lille, men hørbar og synlig dansk gruppe der indtog pladserne ved et ekstra, til dem specielt fremsat bord på første række lørdag d 26-4.

Og så til indsatsen: det løfterige par levede til fulde op til de forventninger som deres uomtvistelig talent berettiger til. De nåede, trods det at de kun er 2 års ynglinge helt op til semifinalen og sluttede på en fornem 11 plads. Både i standard og i latin afdelingen dansede parret op til deres allerbedste, og kun 1 sølle kryds pr dans holdt dem ude af finalen.

Et er resultatet, med et panel stærkt domineret af østdommere, noget  helt andet er hvordan  turneringen forløb. Dans for dans overraskede parrets competitive kvaliteter selv mig som dog har fulgt damen i hele hendes karriere og parret siden deres start sammen. De indtager gulvet med et overblik og en floorcraft som mange ældre par må misunde dem, og de giver alt hvad de har dans for dans. Ydermere formår de dans for dans og runde for runde at implementere de råd og vejledninger som deres Coach giver på en fornuftig og lønsom måde. Dejligt at se et så ungt par lykkes med at give hver enkelt af de ti danse netop den aktuelle dans’ karakteristik. Dette er, sammen med en fantastisk fornemmelse for teknikken og en rigtig god musikalitet, grunden til, at vi, med rette, må forvente rigtig store resultater af parret også fremover. Selvfølgelig er der masser at arbejde på og masser af plads til forbedringer, men de tre dage jeg havde sammen med de talentfulde unge mennesker overbeviste mig om at de har de forudsætninger og ikke mindst den indstilling til træning og udvikling som giver de helt store resultater til dansk dans i løbet af de kommende år.

Resultatet blev i øvrigt en sejr til Rusland, foran Rumænien og Italien.

Som sagt bliver Maria Louise og Alexander nr. 11 som det næstbedst placerede vesteuropæiske par. En absolut godkendt placering og en top præstation.

I panelet var i øvrigt Alan Winter som dommer for Dk.

Tak til parret og støttegruppen for en spændende  og derfor også skøn tur til det Russiske

Kåre Mortensen, Elitedriften


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT