Nov 24, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

EM standard ynglinge 2014

Søndag den 21. september 2014 blev Europamesterskaberne i standard for ynglinge afholdt. Turneringen skulle oprindeligt være blevet afholdt i Ukraine, men grundet urolighederne i området valgte man at flytte turneringen. Turneringen endte derfor op med at blive afholdt i forbindelse med Transylvanian Grand Prix i Brasov, Rumænien.

Danmark stillede med to par til denne turnering, nemlig Alexander Kuriganov / Maria Louise Hougesen og Aleksander Sørensen /Amalie Bidstrup.

 Yng EM std 2014

Brasov ligger omkring ca. 160km fra Bukarest, men pga. dårlige veje og bjerglandskab var det en køretur på lidt over et par timer. Vi boede på et udmærket hotel der desværre lå for langt væk fra den hal, hvori turneringen blev afholdt. Dette var medvirkende til at der på turneringsdagen var kaos i forbindelse med transporten til hallen. Afgang skulle ske klokken 11, men der kom ingen bus. Første runde var sat til at starte klokken 13,og folk blev mere og mere nervøse. Yderligere kom der blot flere og flere mennesker der skulle transporteres til hallen. Efter Ca. 15 minutter ankom en minibus der, efter at have set menneskemængden og formentlig indset sin manglende kapacitet, lige så stille blot trillede videre. Vi ventede yderligere et stykke tid og omkring klokken 11. 25 kom der endelig en stor bus. Det stod dog klart at der slet ikke var plads til alle, men med masen og skubben kom de fleste dansere med, heriblandt de danske par samt undertegnede. Bussen var så overfyldt at folk stod tæt op ad hinanden i midtergangen. Hverken forsvarligt eller optimalt blot 1.5 time før planlagt start. Dette var klart et stort kritikpunkt. Dog var det rart at se at de danske par havde lagt den danske venlighed på hylden og fået tilkæmpet sig siddepladser.

Da vi kom frem til hallen gik rygtet at turneringen ville starte senere, men der blev absolut intet meldt ud til parrene. Det lykkedes undertegnede at se en uofficiel tidsplan, hvoraf fremgik at turneringen ville starte to timer forsinket. Så havde vi da noget at forholde os til. Denne lidt kaotiske stemning ville dog nemt være kunne undgået såfremt man blot havde informeret om tidsplanen tidligere. Det fortjener her at blive nævnt at de danske par var rigtig gode til at holde hovederne kolde og ikke blive for stressede og påvirkede af hele situationen og stemningen. Rigtig godt gået af parrene.

Da turneringen endelig kom i gang kørte tingene organisatorisk til gengæld ganske fint og upåklageligt.

Efter første runde gik Sasha/Maria Louise sikkert direkte videre til anden runde, hvor Aleksander/Amalie måtte en tur i re-dance. Disse formåede dog også at avancere til anden runde, der dermed indeholdt Europas 36 bedste ynglinge standard par. Anden runde blev stoppestedet for Aleksander/Amalie  der endte på en 31. plads.

Sasha/Maria Louise gik igen sikkert videre til næste runde, kvartfinalen med 24 par. I kvartfinalen var der lidt problemer da kjolen blev trådt i stykker, men parret virkede næsten upåvirket og viste igen god rutine ved at fokusere på det vigtigste, nemlig at danse.

Sasha/Maria Louise gik desværre ikke videre til semifinalen, men endte på en delt 16.-17. plads.

 Sasha ML 1std

På trods af problemer med transporten og dertilhørende forsinkelse, skal arrangøren have ros for et fint stævne med et flot gulv, flotte kulisser og ganske få yderligere forsinkelser/problemer.

De danske resultater var efter min vurdering ganske rimelige. Vi kunne selvfølgelig havde håbet på en semifinale til Sasha/Maria Louise, men alt i alt synes jeg at dagens chairman havde godt styr på dommerne og de store, måske forventede, skandaler udeblev lykkeligvis.

Turneringens finale indeholdt to Estiske par, der besatte henholdsvis første- og andenplads, to russiske par, to rumænske par samt et polsk par.

Fulde resultater kan ses på www.worlddancesport.org under resultater.

Tak til parrene og pårørende for en god og hyggelig tur.

På vegne af ED

Allan Vedel


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT