Nov 24, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

VM Ynglinge standard 2014

Yours truly havde i forrige weekend(11-12) fornøjelsen af, at ledsage vores to højst rangerende Ynglingepar til årets VM i standard. Stævnet blev afholdt i Moldova i hovedstaden Chisinau.

Fornøjelsen lå først og fremmest i samværet med skønne målbevidste og talentfulde unger og deres sympatiske medlevende og positive forældre. Med til at gøre turen ekstra rar var det faktum at coach på turen, inviteret af danserne, var Tania Kehlet. I alt var vi ni danskere og 5 lokale slægtninge, der slog sig ned ved de forudbestilte borde i palazst des republik lørdag kl. 13.00.

Ca. 60 par og dommere fra hele verden fra Canada til Japan og fra Sydafrika til Finland havde fundet vej til Moldova denne dag.

Første runde bød traditionelt på en udskillelse af 24 par direkte videre til 1/8 finalen. Resten af parrene kom så til redance. Herfra tog man så yderligere 12 par til 1/8 finalen. Efter 1/8 finalen var 24 par så klar til aftenens kvart-, semi- og finalerunde.

Aleksander Amalie

Aleksander og Amalie leverede en lidt nervøs og derfor noget anspændt præstation, så efter indledende og opsamlingsrunde sluttede de på en delt 52/53 plads – en ok placering på dagen, men jeg har absolut set dem bedre. Chisinau er et svært gulv at danse på. lidt for kort og lidt for bredt med fire kortsider og ingen reelle langsider, og Amalie og Aleksander fandt sig aldrig rigtig til rette på gulvet denne dag. Jeg er sikker på, at de når de får et års større rutine, som tredje års ynglinge er anderledes med i kampen videre frem i turneringerne.

Alexander og Maria Louise, vores førstepar, var noget bedre til at takle gulvets udfordringer. De kom fra første runde direkte i 1/8 finalen, og klarede også cuttet til 24 runden uden besvær.

Sasha ML std

Ved aftenens kvartfinale gik de på gulvet med stor selvtillid og gå på mod. Desværre bliver også de ramt af gulvets størrelse og de problemer dette medfører. Når forholdene er så vanskelige er det svært for så stort et par at få plads til at gennemføre deres stort anlagte dans. Set i forhold til sidst jeg så parret er evnen til at freestyle dog blevet stærkt forbedret, og deres umiskendelige talent skinner så klart igennem at det bliver spændende at se dem som tredje års ynglingepar næste år. Jeg ser frem til at de udvikler lidt mere killerinstinkt, og at dette kommer til udtryk. Alexander og Maria Louise ender på 20 pladsen, hvilket er lidt mindre end jeg havde forventet efter at have set tredje runde.

I øvrigt var det en udmærket turnering. Jeg bed mærke i at det er første gang at jeg ser vinderen fundet ved anvendelse af skatingreglernes § 11. Aftenens store overraskelse for mig var nok at se det, til lejligheden sammensatte, Moldoviske par klarede sig helt igennem til finalen og her besatte 3 pladsen.

Kåre Mortensen, ED


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT