Nov 23, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

Lidt skuffende dansk weekend i Moldova

Da den forholdsvis talstærke danske delegation op til weekenden 25-26. april drog til Chisinau i Moldova for at deltage i årets U21 VM latin og Ynglinge EM i standard, var det med gode forhåbninger og tro på at en succesfuld dansk weekend lå foran os.

Desværre blev vores forventninger ikke helt indfriet, og med få undtagelser blev det derfor en lidt skuffende dansk weekend i Moldova.

Lørdag gjaldt det u21 VM latin og ud af de 79 par der var til start var de 5 danske - Artem & Natascha, HC & Charlotte, Jørgen & Tenna, Mihai & Emma og Nicolo & Julie.

Ingen af vore par formåede desværre at kvalificere sig direkte til anden runde, men efter en tur forbi redancen kom Artem & Natascha, HC & Charlotte og Jørgen & Tenna fortjent videre til 48 runden.

Selvom alle tre par her løftede deres niveau, var ingen af dem desværre for alvor med i kampen om kvartfinale pladserne.

Danskernes slutplaceringer i VM U21 latin blev:

Artem & Natascha -nr 36
HC & Charlotte - nr 37-38
Jørgen & Tenna - nr 41-42
Nicolo & Julie - nr 57-58
Mihai & Emma - 66

Artem & Natashas resultat må bestemt betegnes som godkendt og for mig at se helt i tråd med ynglinge parrets opløftende indsats på dagen. Jeg håber at parrets indsats i Moldova er en indikation på at parret igen er på rette spor i deres udvikling.

Artem Natascha2015

Ynglinge EM i standard

Søndag handlede det så om Ynglinge EM i standard, og hvor Sasha & Maria Louise samt Eugen & Sandra som bekendt var udtaget til at repræsentere de danske farver. Mesterskabet havde kun 47 par til start, og dermed væsentligt færre end det tilsvarende latin EM tidligere på måneden.

Det betød dog ikke at niveauet var tilsvarende lavere, da de lande/par man manglede ift latin mesterskabet var nationer der alligevel sjældent gør sig så meget gældende i den bedste halvdel ved disse mesterskaber.

Men det lave deltagerantal gav den effekt at nedskæringer blev anderledes end normalt, og - efter min mening - et nummer for hård og på grænsen til det usportslig.

Man sprang således helt over 1/8 finalen, og gik fra første runde til kvartfinalen via en redance. 18 par gik direkte videre, og 29 par måtte herefter kæmpe om de sidste få (6) pladser i kvartfinalen.

Desværre lykkes det ikke for nogen af vore par at kvalificere sig direkte til kvartfinalen. Til gengæld var der ingen tvivl om at Sasha & Maria Louises var i blandt de par som tog de sidste 6 pladser i kvartfinalen, og i denne dansede de bestemt op til deres allerbedste.

Set i dette lys kunne KAF parret absolut godt have fortjent at nå semifinalen, men måtte ved denne lejlighed tage til takke med 20. pladsen.

Sasha ML 1std Eugen Sandra std 2

Eugen & Sandra, der debuterede ved et ynglinge mesterskab i standard, ydede i begge runder en dansemæssig godkendt præstation i det skrappe selskab. Slutplaceringen som delt nr. 30-31 var helt sikkert også tilfredsstillende, specielt når man tager parrets unge alder med i betragtningen.

Henrik Larsen
Sportschef


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT