Nov 22, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

VM Ynglinge Latin 2015

Det er efterhånden ved at 'standard', at skulle afsted til Moldova til et WDSF ynglinge mesterskab, denne gang gjaldt det VM Latin.

Alexander Kuriganov & Maria Louise Hougesen (KAF) samt Eugen Miu & Sandra Overballe Pedersen (ÅS) var udtaget til at repræsentere Danmark. Begge par har vist storform på det seneste og de virkede bestemt fokuseret og klar på opgaven, da de skulle i gang med 1. runde. Rent dansemæssigt blev det også en rigtig god runde fra begge par, men på performance virkede især Eugen & Sandra en smule stille og 'låst' hvilket betød, at de ikke sprudlede og kommunikerede så tydeligt med omverdenen, som vi normalt ser fra dem. Sasha & Maria Louise havde noget mere succes med det, især i de sidste 3 danse i første runde, hvor de fik åbnet helt op for posen!

Desværre måtte Eugen & Sandra en tur i re-dance, de var dog tæt på at gå direkte videre, de fik 29 markeringer, 2 par med 30 markeringer gik direkte videre. Sasha & Maria Louise gik til gengæld komfortabelt direkte videre til 2. runde. Begge par dansede endnu bedre i 2. runde og især Sasha & Maria Louise! De dansede virkeligt overbevisende og jeg så dem klart inde blandt de 24! Selvom det var et meget stærkt felt, har begge de danske par virkelig mange kvaliteter, som sagtens kunne have udløst højere placeringer end nr. 31-32 til Sasha & Maria Louise og 40-42 til Eugen & Sandra. Det kunne have været rigtig spændende at se hvordan de havde klaret sig, hvis de var nået til de 24, da der for første gang ved et ynglinge mesterskab skulle benyttes dommersystem 2.1, men skulle altså ikke være i denne omgang.

Vi har gennem tiderne været vant til, at de lokale par får placeringer, ved mesterskaber afholdt i Moldova, der ligger noget højere end det de normalt opnår. Det var derfor med en vis underen og overraskelse, at begge moldoviske par røg ud før semifinalen. Måske var det en direkte konsekvens af, at WDSF Sportsdirector, ganske utraditionelt, var i Moldova som chairman...!? Rent faktisk syntes jeg, at det ene moldoviske par var rigtig gode og de fik efter min mening en noget grum skæbne på hjemmebane.

Jeg takker alle for godt selskab på turen!

Det fulde resultat kan ses på:

https://www.worlddancesport.org/Event/Competition/World_Championship-Chisinau-19516/Youth-Latin-45661/Ranking

Venlig hilsen

Claus Larsen, Holdleder/COD


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT