Jan 17, 2018 Last Updated 12:57 PM, Jan 16, 2018

Flot EM latin 14. plads til Eugen & Sandra.

I påsken blev årets EM i latin for ynglinge danset, og for 3. år i træk var dette mesterskab henlagt til Cambrils - en mindre spansk ferieby syd for Barcelona.

61 par var til start, heriblandt vore to unge danske håb, Eugen & Sandra samt Tudor & Nikita.

Sidste år debuterede Eugen & Sandra som 1. års ynglinge således ved det samme stævne, og dengang med et tilfredsstillende resultat på en 30. plads som udbytte.  

Et års mere erfaring og mærkbar udvikling - naturligvis sammenholdt med at flere topppar fra sidste år er rykket i U21/voksen - betød at Eugen & Sandra rykkede hele 16 pladser frem i det europæiske ynglinge latin hierarki, idet årets EM resultat blev en meget flot 14. plads, kun ca. 2 point fra semifinalen.

Dermed leverede parret et af de bedste danske EM ynglinge resultat i disciplinen i nyere tid, og giver samtidig forhåbninger om endnu større muligheder i parrets næste - og sidste - 1,5 år som ynglinge dansere.

Tudor & Nikita debuterede ved denne lejlighed ved et internationalt ynglinge mesterskab som helt ny oprykkede, og ydede en udemærket indsats. Slutresultatet   som nr. 41 i det 61 par store felt må bestemt også betegnes som godkendt, selvom parret nok havde sat næsen op efter en lidt højere placering, hvilket bestemt også var inden for rækkevidde.

Således manglede det unge par kun to krydser fra at gå direkte videre til anden runde, og med den selvtillid dette i givet fald ville have medført til 48 runden, kunne jeg sagtens have set Tudor & Nikita på en slutplacering noget højere i feltet.

Alt i alt er der bestemt grund til at kippe med det danske flag efter dette første ynglinge EM her i 2016, og det bliver utroligt spændende at følge bl.a. disse to talentfulde par i deres videre færden i resten af 2016 og årene der kommer

Henrik Larsen, Sportschef


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT