Nov 22, 2017 Last Updated 6:59 PM, Nov 21, 2017

EM finale gennembrud til Bjørn & Ashli

Bjørn Bitsch & Ashli Williamson fra JDS, Aarhus dansede sig sent lørdag aften ind på en flot 5. plads ved årets EM i standarddanse, der blev afviklet i den polske by, Wroclaw - byen der i øvrigt er europæiske kulturhovedstad her i 2016, og samtidig vært for næste års officielle World Games.

Aarhus parret opnåede dermed et yderst fortjent EM finale gennembrud efter 3. år i træk at have ligget lige udenfor EM finalen, på den ærgerlige - og "lige ved og næsten" - 7. plads.

Tidligere - i 2015 - har parret dog også en VM standard finaleplads på CV’et, og før det har Bjørn Bitsch & Ashli Williamson en imponerende 10 danse karriere bag sig, der bl.a. resulterede i hele 4 VM titler.

Gennembruddet til EM finalen kom efter at parret har leveret på et højt og stabilt niveau i en længere periode, og bl.a, kvalificeret sig til samtlige Grand Slam finaler indenfor de seneste 12 måneder. I Wroclaw blev Bjørn & Ashli nr 4 i Quickstep, nr 6 i Tango, og 5’er i de øvrige tre finale danse, Slowfox, Vals og Wienervals. Samlet resulterede det sig altså i EM 5. pladsen, knap 3 point til et italiensk par på 4. pladsen.

Guldet gik til det russiske par Dmitry Zharkov & Olga Kulikova, mens litauiske par erobrede såvel sølv som bronze.

Danmark andet par ved dette EM, unge Dmitri Kolobov & Signe Busk fra ÅS, Aarhus, havde også en rigtig god dag. Parret sluttede på en flot 14. plads i det 59 par store felt, kun lige godt 2 point fra semifinalens 12 par. Specielt i Quickstep imponerede de unge talenter de 12 internationale dommere, idet de her blev vurderet som 7. bedste iblandt kvartfinalens 24 deltagende par.

Tidligere har Aarhus parret hjemtaget medaljer i såvel ynglinge og U21 kategorien, og er nu godt på vej frem i rækkerne i den voksne kategori, hvor årets EM resultat var 2 placeringer bedre i forhold til året før.

Danmark er i øvrigt vært for årets VM i standarddanse, så publikum kan opleve verdens bedste par i kategorien i Aarhus, lørdag den 12. november 2016.

Med venlig hilsen

Henrik Larsen
Sportschef
Danmarks Sportsdanserforbund
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Tlf. 40633528


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT