Dec 15, 2017 Last Updated 3:33 PM, Dec 10, 2017

To danske par iblandt verdens 10 bedste latin par!

Årets voksen latin VM blev i sidste weekend danset i Chengdu, Kina som i disse år er fast værtsby på VM kalenderen. Sidste år var det VM i 10 danse, i år VM latin og i 2017 er det verdens bedste standard dansere der sætter hinanden stævne i den kinesiske by.

74 par kæmpede om årets VM latin titel, heriblandt ikke mindst vore to danske par, Umberto Gaudino & Louise Heise samt Malthe Brinch Rohde & Sandra Lund Sørensen, og som nation har vi bestemt lov til at være stolte og meget tilfredse med at begge vore par for andet år i træk nåede helt frem i semifinalen, og at slutresultatet viste at vi pt har to latin par i blandt verdens 10 bedste!

Umberto & Louise gik ind til dette VM med finaleambitioner, da de har opnået to Grand Slam finalepladser her i foråret, og jo også har en EM finaleplads fra sidste år på det flotte CV. Desværre lykkedes det ikke denne gang, og parrets slutplacering blev 9. pladsen - godt 2 point fra at opnå det forjættede VM finale gennembrud, og kun 0,3 point fra 8. pladsen. Umberto & Louise lå også som 9. bedste par ind i semifinalen

umbertolouise

Parret startede overbevisende og mistede kun 3 ud af 60 x’er ind i kvartfinalen, og lå på dette tidspunkt på en delt 3. plads i konkurrencen. Herfra gik man som altid over til det nye dommersystem. Set over kvart- og semifinalen scorede parret højest i dansene samba og rumba, mens paso også blev vurderet højt i semifinalen.

Malthe & Sandra fortsatte ved dette VM deres flotte udvikling, og dansede sig ikke bare tilbage i semifinalen – som parret også kvalificerede sig til ved EM og VM sidste år, men som de med små marginaler missede ved EM i juli, men slutplaceringen som nr. 10 er klart Malthe & Sandras bedste internationale resultat nogensinde. Parret manglede knap 2,5 point op til 9. pladsen, og havde omvendt tilsvarende margin ned til 11. pladsen, og lå også som nr. 10 ind i semifinalen.

Malthe Sandra1

Ved nærlæsning af parrets score i kvart- og semifinalen, fremgår det at Jive er i blandt parrets bedste danse i begge disse runder. I kvartfinalen er parrets top3 danse samba, paso og jive, mens det i semifinalen var cha-cha, rumba og jive der scorede højest.

Selve arrangementet var fra første runde – og turneringen igennem – præget af en fantastisk stemning i den udsolgte hal skabte en imponerende og intens atmosfære, det bragte det bedste frem i verdens bedste latin par!

VM titlen gik til de forsvarende mestre Gabriele Goffredo & Anna Matus, Moldova, mens sølv og bronze gik til par fra henholdsvis Rusland og Tyskland.

Dagen efter var der i Chengdu VM i showdance, standard & latin, og her opnåede Davide Morelli & Caroline Kjeldgaard en flot finaleplads, da de blev nr. 7 ved VM i standard showdance.

Tillykke til alle 3 DS par!

Henrik Larsen, Sportschef


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT