Dec 13, 2017 Last Updated 3:33 PM, Dec 10, 2017

Danske par ikke langt fra VM standard semifinalen

Årets VM i standard blev søndag danset i Chengdu, Kina - byen der også de foregående to år, har haft VM-værtskabet for henholdsvis 10 danse og latin.  

Begge de deltagende danske par ved mesterskabet, Dmitri Kolobov & Signe Busk, ÅS-Aarhus samt Pasquale Farina & Sofie Koborg, KAF-København, placerede sig i den bedste halvdel af de kvartfinalepar, som desværre ikke nåede semifinalen, og var derfor ikke langt fra det store mål om en plads i den meget stærke semifinale, iblandt verdens 12 bedste par. 

Bedst gik det for Pasquale & Sofie, der sluttede på en meget flot 14. plads - mindre end 2 point fra at nå med i semifinalen. At KAF parret i den grad kandiderede til semifinalen, understreges af, at de lå placeret som 11. bedste par ind i kvartfinalen.

 21729286 10155574941486132 1112971110 n

Pasquale & Sofie havde en virkelig god dag, og havde fundet storformen frem til årets vigtigste turnering. Efter et par lidt skuffende resultater tidligere på året, tog KAF-parret i den grad fortjent revanche i Chengdu, og et kig på parrets karakterer i kvartfinalen viser at slowfox var parrets klart højest scorende dans på dagen, efterfulgt af tango og vals. 

Dmitri & Signe sluttede på 18. pladsen, og selvom de bestemt også leverede en god præstation, blev man alligevel efterladt med en fornemmelse af, at Aarhus parret ikke fik forløst hele deres nuværende potentiale på VM dagen. 

Dima Signe

Karakterer i kvartfinalen viste at quickstep var ÅS-parrets klart bedste dans ved VM, idet de her scorede ca 1 point mere end i hver af alle de andre fire danse. Derudover var det bemærkelsesværdigt, at Dmitri & Signe scorede klart bedst i komponenterne MM/CP* i forhold til TQ/PS# komponenterne. Totalt set over de 5 danse scorede parret således mere end 5 point mere i MM/CP end i TQ/PS. 

I det 71 par store felt, gik VM guldet for 3. år i træk til det russiske par Dmitry Zharkov & Olga Kulikova, mens de tyske rivaler Simone Segatori & Annette Sudol igen måtte tage til takke med sølvet. Sidstnævnte par erklærede sig i øvrigt professionelle umiddelbart efter præmieoverrækkelsen, og vil i fremtiden konkurrere i WDSF's PD division.  

Henrik Larsen, Sportschef

*) "Movement to Music" og "Choreography and Presentation"

#) "Technical Quality" og "Partnering Skills"


Søg i Dansenyheder

Vis som: LISTE   BLOGLAYOUT