Hvad er SKOLE OL

Skole OL er Danmarks officielle olympiske skoleaktivitet for børn bestående af klassekonkurrencer i forskellige sportsgrene for 3-8 klasse.

I 2019 som er den senest gennemførte Skole OL-sæson, nåede Skole OL ud i 82 kommuner med deltagelse af over 60.000 elever fra 626 skoler

Med Skole OL Dans ønsker Danmarks Sportsdanserforbund at udbrede værdierne om, at dans er for alle. Dans er en sjov og sej bevægelsesform og behøver ikke at være perfekt på nogen måde.

Vores motto er “Pyt med Perfekt”, og i konkurrencen kan man ikke få frataget point – kun få dem. 

Om konkurrencen

I konkurrencen koreograferer eleverne deres egne danse i grupper af 4 personer. Alle gruppernes point lægges sammen, når klassens samlede resultat skal findes.

Der gives point for kreativitet og samarbejde, herunder blandt andet heppekor, akrobatiske og overraskende elementer, kanon og at danse med partner (med eller uden berøring).

Til at skabe dansekoreografier og fair konkurrence bruger eleverne app’en “Badjango Dance Creator”. Badjango er et digitalt værktøj, hvor eleverne kan vælge trin til deres dans og sammensætte deres egen koreografi. Efterfølgende kan de arbejde kreativt med koreografien igennem et sjovt og kreativt pointgivende vendespil, der hedder “Skole OL Dans”.

Se mere om hvad Dans som en del af Skole OL er, på Skole OL’s egen hjemmeside og se eventuelt denne lille FILM som Skole OL har lavet, om dans i Skole OL

Hvor og hvornår?

Skole OL-sæsonen 2021 forløber fra februar til juni og efterårssæsonen fra august til december. Alle klubber i Danmarks Sportsdanserforbund kan deltage i Skole OL Dans. Deltagelsen er gratis og der udbetales kompensation for at medvirke og lave skoleforløb. Hvis din klub ønsker at medvirke, skal du skrive til skoleprojekt@sportsdans.dk

Nye elever til klubberne

Det er forbundets ønske at støtte klubberne i at rekrutterer nye elever og opbygge samarbejde med lokale Skoler.

Pilotprojektet Danmarks bedste danseklasse ”dabeda”, der blev udrullet i 2019-2020, blev brug til at skabe og teste konkurrence konceptet. Herudover også at bekræfte at klubberne med succes kunne oprette satellit dansehold i skolernes egne SFO’er og fritidsklubber (i gennemsnit gennemførte 18 børn et 3 måneders danseforløb pr skole).

Med Skole OL er det målet at fokusere på at fortsat skabe succesfuldt konkurrence oplevelse, men også at stille skarpt på og forankre metoder til hvordan Skole OL kan skabe grobund for nye dansehold og elever i klubberne.