Danmarks sportsdansere viser Dannebrog frem.

I weekenden den 4. og 5. december blev de danseglade europæere forkælede med dans fra øverste hylde. Der var nemlig hele 3 mesterskaber i gang lørdag og en world games kvalifikations turnering søndag.

Til Verdensmesterskaberne  i voksen Latin, i Pforzheim var Danmark repræsenteret af Malthe Brinch Rohde og Sandra Lund Sørensen. Vi var noget usikre på om vi som tilskuere, kunne komme med ind i hallen grundet stramning af covid-19 restrektioner aftenen før afrejse.
Men ind kom vi, Malthe og Sandra dansede en god første runde, og skulle så lige afstemme tændings niveauet i anden runde. Fra tredje runde med 48 par kom der så et live band på, og hallen blev så småt mere og mere fyldt. Det gav en fantastisk stemning og Malthe og Sandra så ud til at trives i disse rammer. De dansede sig i semifinalen og dansede sig her til en delt 8. plads.

I en fyldt hal med sprøde latin toner fra bandet, Nu kan Malthe og Sandra i Team Danmark regi også kalde sig for Verdensklasse atleter. 

 1. Marius-Andrei BalanKhrystyna Moshenska  GER 
 2. Andrey GusevVera Bondareva  FDSARR
 3. Charles-Guillaume SchmittElena Salikhova FRA
 4. Andrea SilvestriVaradi Martina HUN
 5. Edgar Marcos BorjasAlina Nowak POL
 6. Guillem PascualRosa Carne ESP

….

8. Malthe Brinch RohdeSandra Sorensen DEN

8. Moldovan PaulTatar Cristina ROU

I Minsk i Hviderusland blev der danser Europamesterskab i 10-dans for ynglinge, her var Dannebrog vidst frem af Martin Angelov Slavoev og Melissa Wederkinck.
Parret har i november været afsted 3 ud af 4 weekender og opnået flotte resultater, dette må man sige de blev ved med i Minsk, de dansede sig nemlig i finalen. Det betyder at man danser 6 runder, da det jo både er standard og latin delen der skal vises frem.  

De endte som nummer 5 i finalen. Det bliver spændende at følge dette par de næste mange år, vi får allerede fornøjelsen af dem igen i den kommende weekend hvor den står på EM i latin for ynglinge. 

 1. Danila BoriskinPolina Kulakova  RUS
 2. Marc MateosStella Akopian ESP
 3. Mikita BuyelMaria Moiseeva BLR
 4. Germo-Carl SomerKsenija Razina LAT
 5. Martin SlavoevMelissa Wederkinck DEN 
 6. Kajetan TygielskiJulia Kruger POL

Vilnius i Litauen, havde også et verdensmesterskab med dansk deltagelse på programmet.
Har stod Marcos Normann AndersenEmilie Mazur klar til at danse deres blot andet mesterskab for Danmark da det gjaldt verdensmesterskaberne i 10-dans for junior 2. 

De gik videre til anden runde og det blev til en flot 15. plads, hvor de her allerede havde avanceret forbi nogle af de par de mødte bare en måneds tid tidligere. 

 1. Vladislav SokolovOlga Borzova RUS
 2. Kipras KuraElze Gintvile Valiunaite LTU
 3. Richards KrivinsMarija Golubeva LAT
 4. Mateusz StawowySara Silva POL
 5. Antonio DubrivnyyIlaria Coloca ITA
 6. Raphael IlievskyEmmi Brener ISR

15 Marcos Normann AndersenEmilie Mazur DEN

Til samme turnering deltog Gints Berzins – Anna Krogsboell Buus lørdag i en Open latin turnering hvor de kom i semifinalen og blev nummer 11. Dagen efter deltog de i en Open standard og kom i finalen, denne gang også op på podiet og blev nummer 3. 

Denne weekend var også weekenden hvor den internationale kvalifikation til worldgames blev skudt i gang, der var nemlig WDSF Sport Series Games Qualifier in La Nucía, i Spanien.

Her dansede Dmitri Kolobov – Signe Busk sig 0.100 point fra finalen, efter at have danset uafgjort i vals og vundet wienervals og quickstep! Super tæt på og en rigtig flot 7. plads til dem.

 1. Dmitry Zharkov – Olga Kulikova RUS
 2. Evaldas Sodeika – Ieva Zukauskaite LTU
 3. Francesco Galuppo – Debora Pacini ITA
 4. Alexey Glukhov – Anastasia Glazunova RUS
 5. Evgeny Nikitin – Anastasia Miliutina RUS
 6. Tomas Fainsil – Violetta Fainsil GER

7. Dmitri Kolobov – Signe Busk DEN

Fra Danmarks sportsdanserforbund ønsker vi parrene et kæmpe stort tillykke med alle de flotte præstationer. 

De bedste danse hilsner 

Jesper Horsted 

Sportschef.