Europamesterskaber for ynglinge i Latin 2019

Lørdag d. 20 april blev årets første europamesterskab for ynglinge danset i Chisinau, Moldova. Kategorien var latin og Danmark var repræsenteret ved Mads & Ilona samt Sergey & Cassandra. Der deltog i alt 55 par i denne turnering.

Der er stor tradition for afholdelse af WDSF mesterskaber for junior og ynglinge på denne lokalisation. Det var dog en fordel, at have nogle russisk talende dansere med i den danske delegation, da de lokale mange steder ikke taler engelsk.

Undertegnet blev betaget af landets mange børnedansere, der heppede og klappede engageret hele dagen -naturligvis mest påhjemmebane favoritten. Dejligt at se så meget danseglæde og indlevelse hos så mange unge dansere.

Hallen var stemningsfuld og med en rigtig ”ballroom feeling”inkluderende lysekroner og gulvtæpper omkring gulvet. Dog havde gulvet en lidt atypisk kvadratisk form, som vores danske par dog klarede flot.

For Sergey og Canssandra sluttede EM eventyret desværre i re-dance runden, hvor parret sluttede som nr. 45. Det unge par gjorde en flot figur og kunne i mine øjne godt have været en af de få par, som kvalificerede sig videre til 1/8 finalen fra denne runde. At jagte 4 krydser i en runde med 3 heats er dog naturligvis en svær opgave.

Mads og Ilona fortsatte frem igennem runderne. Konkurrencen var hård og selv om parret dansede rigtig godt blev endestationen kvartfinalen på en flot 19. plads. I mine øjne var der mange stærke par, men da semifinalen kom på gulvet, var det alligevel min holdning, at parret godt kunne have været med, men at der også var mange gode par, som ligesom Mads og Ilona måtte forblive i kvartfinalen. En flot præstation og et godkendt resultat, særligt når man tænker på, at parret kun har danset sammen i 3 måneder.

 

I weekenden deltog følgende danske par ligeledes i de åbne WDSF turneringer:

 

WDSF youth Open standard

Emil & Melissa, nr. 25 ud af 39 par

 

WDSF youth latin

Mads & Ilona, nr. 17 ud af 69

Rytis og Cathrine, nr. 40-43 ud af 69

Emil & Melissa, nr. 57 ud af 69

 

WDSF u21 latin

Rytis og Cathrine, nr. 29 ud af 40

Emil & Melissa, nr. 36-37 ud af 40

 

Undertegnet takker hele den danske delegation for en dejlig weekend med såvel gode dansepræstationer som et godtfællesskab. Det var en fornøjelse, at være afsted med en gruppe af danske dansere og forældre, og at vi alle gjorde vores til at give det moldoviske og russiske heppekor kamp til stregen.

Dansehilsner fra

Mette Elkjær

Sportschef