Europamesterskaber i standard og Europa Cup i latin 2019

Lørdag d. 11 maj blev årets første europamesterskab for voksne danset i Salaspil, Letland. Kategorien var standard og Danmark var repræsenteret ved Pasquale & Sofie samt Dmitri & Signe. Der deltog i alt 62 par i denne turnering.

Vores to danske par var tændte og 100% klar fra start. Og ligeså var publikum, der sørgede for en kanon stemning i hallen fra start til slut.

Der er ingen tvivl om, at Danmark i denne sammenhæng har 2 meget dygtige par, som begge kæmpede om de eftertragtede pladser i semifinalen.

Undertegnet havde uden tvivl set begge danske par i semifinalen. Begge leverede både dansemæssigt og performancemæssigt fantastisk flotte præstationer, og der var god grund til at være stolt over, at være dansk denne dag. Desværre blev det 0,002 points som skilte Dmitri og Signe fra at komme med ind i semifinalen igen. Lige ved og næsten er ikke dækkende for denne ærgrelse, men i høj grad et udtryk for at parret lige så godt kunne have været med. Parret sluttede som nr. 13.

Pasquale og Sofie fortsatte ind i semifinalen. Det er 3. gang i streg, at parret placerer sig i semifinalen, og selvom ingenting i dansesport er med sikkerhed, har parret bestemt markeret, at de er kommet for at blive og at vejen frem mod en top 8 placering må være næste delmål.

Parret ender som nr. 11

Sideløbende med europamesterskaberne i standard kørte Europa Cup i latin. Danmark var her repræsenteret ved Jakob & Malou. Der deltog i alt 24 par i denne turnering

Det unge par var her kommet i et stærkt felt, men angreb opgaven med stor professionalisme og gå på mod. Parret var tændt og 100% på fra starten, og det var en fornøjelse at se. Tillykke med den flotte debut i denne sammenhæng, som placerede parret som nr. 23.

Undertegnet takker hele den danske delegation for endnu dejlig danseweekend med rigtig flotte dansepræstationer og stor professionalisme.

 

Dansehilsner fra

Mette Elkjær

Sportschef i Danmarks sportsdanser forbund

dav