Europamesterskaberne i Latin 2021

EM latin

EM latin 2021

Lørdag d. 24 Oktober blev der danset Europamesterskab for voksne i Cagliari, på Sardinen, Italien. Rytmerne var latinamerikanske og Danmark var repræsenteret ved Malthe & Sandra samt Egor & Mie.
55 håbefulde par var klar lørdag formiddag til denne turnering, Der blev vist live på italiensk eurosport og discovery plus. 

Turneringen blev afholdt i en cirkulær hal, hvor der var lagt op til en god atmosfære fra først fær. 

Begge vores danske par var tændte og klar.  Ud af det 55 pars store felt, gik kun 24 par direkte videre til 2. runde. Begge vores danske par var selvfølgelig her i blandt, hvilket fortsat understreger, at Danmark bestemt hører til i toppen af international latindans.

Begge par var “in the zone”, velforberedte og klar.
I min optik dansede begge par op til deres bedste, det var godt at se dem i mod verdenseliten igen, efter denne lange covid-19 pause.

Egor og Mie imponerede med at komme godt fra start og dansede sig frem til kvartfinalen. Her endte parret på en flot 19 plads. Jeg kunne bestemt se dem være placeret højere i dette felt, da parret i min optik har udviklet sig enormt i denne covid-19 periode. Det bliver bestemt spændende fortsat at følge dette talentfulde par.

Malthe og Sandra dansede bedre og bedre som dagen udviklede sig, og parret var et klart par i semifinalen. Semifinalen er meget lige og et stærkt felt, men Malthe og Sandra dansede sig her også bedre fra dans til dans og sluttede på en flot 8. plads, i toppen af semifinalen, tæt på finalen! 8. pladsen er en milepæl nået, så et stort tillykke til parret er på sin plads.

Stort tillykke til begge danske par, der repræsenterede Danmark på bedste vis.
Det var en fornøjelse at se deres ro og profesionelle tilgang til dagen.
Ser frem til at følge dem fremover, nu hvor vi for alvor i gang med alle stilarter igen på international plan,efter Covid-19 og Danmark har vist rigtig stærk form i dem alle. 

Dansehilsner fra

Jesper Horsted Jensen 

Sportschef i Danmarks sportsdanser forbund