Dansk juniorpar viste potentiale ved VM i latin

I lørdags blev det årlige verdensmesterskab i latin for juniorer afholdt i Bilbao Arena i Spanien. Der var lagt op til et brag af en danseaften med høj musik og et stærkt juniorfelt. 71 par var klar fra start – de 2 stærkeste junior latinpar fra hvert land. Særligt Rusland og de baltiske lande kunne i år stille med meget stærke par.

Danmarks Sportsdanserforbund var i år repræsenteret ved de danske mestre i latin: Tobias Skandov og Astrid Louise Mayer fra Bendixen Dans i København. Desværre kunne Danmark kun sende ét par, da det danske andet-par havde takket nej til turen til Spanien.

Tobias & Astrid kom godt fra start, men måtte desværre forbi re-dance runden for at kæmpe om de attraktive pladser blandt de 48 bedste. Det blev lige ved og næsten, da vi kort tid efter åbningsceremonien til aftenprogrammet fik resultatet at vide: Tobias og Astrid blev nr. 50 – kun en markering fra 48-runden, hvor i alt 49 par gik videre. Selvfølgeligt et ærgerligt resultat, når de var så tæt på at gå videre, men et bestemt flot resultat af de danske juniormestre – særligt taget parrets unge alder i betragtning som kun 1. års junior 2 par. Det lover bestemt godt for en eventuelt VM deltagelse igen til næste år. 

VM guld og sølv blev vundet overlegent af de to russiske par med stort set rene 1. og 2. placeringer til de to par. Resultatet var som følger:

1. Yaroslav Kiselev & Sofia Philipchuk, Rusland
2. Danila Boriskin & Elizaveta Ulianova, Rusland
3.  Aleksis Visockis &Kerja Keita Ziemele, Letland
4. Vadana Rares Emanuel & Neculae Maria Tea, Rumænien
5. Anton Porcesco-Gozun & Paola Popinin, Moldavien
6. Nojus Rascius & Vaiva Paulauskaite, Lithauen

 50. Tobias Skandov & Astrid Louise Mayer, Danmark