VM 10 Dans 2019

Lørdag den 26 September blev der afholdt Verdensmesterskab i det smukke “Gymnastics Palace of Irina Viner-Usmanova”, i Moskva. Sjældent har man set en hal og en turnering der var så smuk og meget flot organiseret.

Danmark blev til dette mesterskab repræsenteret af Jakob Stenbæk Graae og Malou Dyrekær Matthiesen, der ved denne turnering havde deres VM 10 dans debut.
Første runde var i latin delen hvor de fra første dans gav deres allerbedste. Det var tydeligt at de var klar til at konkurrere. Det der gør 10 dans til den hårdeste disciplin er blandt andet and man skal skifte mellem standard og latin.
Det blev derfor efterfølgende tid til standard delen, hvor de ligeledes viste overskud og høj energi.

At være udsendt og skulle repræsentere sit land for første gang kan være overvældende, men Jakob og Malou holde hovedet koldt og havde fokus på den opgave de skulle udføre.

Parret sluttede på en 32. plads. I min optik kunne parret godt have været videre, men taget alt i betragtning gjorde de en meget flot debut. Jakob og Malou er stadig  meget unge – så de har fremtiden for sig i forhold til nogle af deres konkurrenter.

Dette fine verdenmesterskab blev vundet af det canadiske par Winsom Tam og Anastasia Novikova der på fornemmeste stil sneg sig op på første pladsen i latin finalen, efter at have ligget nummer 3 i standard finalen.
Store dansehilsner


Nikolaj Lund

Chief Of Delegation