VM latin 2019

VM latin 2019

Lørdag d. 7 september blev der danset verdensmesterskab for voksne i Moskva, Rusland. Kategorien var latin og Danmark var repræsenteret ved Malthe & Sandra samt Egor & Mie. Der deltog i alt hele 84 par i denne turnering, som blev afholdt sammen med VM i formation i standard.

Turneringen blev afholdt i det imponerende ”megasport” i Moskva. Der var et kæmpe gulv, storskærme og professionel belysning. Til aften programmet var hallen kogende og fyldt op med danseglade publikummer, der gav danserne en helt speciel oplevelse. Det var en stor oplevelse at være en del af og et kæmpe set up, der præsenterede sportsdans på bedste vis.

Begge vores danske par var tændte og spændte. Ud af det 84 pars store felt gik kun 36 par direkte videre til 2. runde. Begge vores danske par var naturligvis her i blandt, hvilket understreger, at Danmark bestemt hører til i toppen af international latindans.

Egor og Mie imponerede i deres VM debut og dansede sig velfortjent helt frem til kvartfinalen. Her endte parret på en flot 23. plads. Sikke en VM debut og stort tillykke til det unge par – Det lover godt for fremtiden.

Malthe og Sandra dansede bare bedre og bedre som dagen udviklede sig, og parret var velfortjent og helt rigtigt med i semifinalen. Niveauet er højt i denne semifinale, hvor Malthe og Sandras kvalitetsbeviste dans bestemt hører hjemme. Parret ender på en flot 12. plads denne gang. I min optik kunne parret godt have været et par placeringer højere, men det vigtigste er, at de er tilbage i semifinalen og leverede en kanon præstation. Stort tillykke til det dygtige par, som vi glæder os til at følge fremover.

Stort tillykke til begge danske par, der repræsenterede Danmark på fornemmeste vis.

Undertegnet takker hele den danske delegation for endnu en dejlig danseweekend med rigtig flotte dansepræstationer og rigtig god energi.

Dansehilsner fra

Mette Elkjær

Sportschef i Danmarks sportsdanser forbund