VM standard 2019

VM standard 2019

Lørdag d. 30 november blev der danset verdensmesterskab i standart for voksne i Vilnius, Litauen. Det var sæsonens sidste verdensmesterskab i voksenrækken.

Kategorien var standard og Danmark var repræsenteret ved Pasquale & Sofie samt Dmitri & Signe. Der deltog i alt hele 77 par i denne turnering.

Turneringen blev afholdt i det imponerende ”Siemens arena”. På trods af, at det var en rigtig stor arena, havde arrangør formået at skabe atmosfære og nærhed. Det var en virkelig flot arrangeret turnering, som på samme tid markerede 30 års jubilæum i nationale forbund. Fra kvartfinalen og frem var der live band og en helt udsolgt arena, hvilket skabte en helt fantastisk stemning, der gav både parrene og publikum gåsehud. Det var virkelig et velorganiseret og enormt flot arrangement.

Begge vores danske par var tændte og spændte. Ud af det 77 pars store felt gik kun 36 par direkte videre til 2. runde, herunder selvfølgelig vores 2 danske par. Efterfølgende var begge par naturligvis også med i kvartfinalen, som i min optik igen i år havde meget højt niveau.

Pasquale og Sofie har døjet med skader det sidste stykke tid, hvorfor parrets forberedelser til VM havde været lidt utraditionelle. I min optik var det ikke parrets bedste præstation, men de gjorde deres bedste på dagen. Parret endte på en 19. plads. Placeringen afspejler i min optik ikke parrets høje niveau. Vi ønsker parret tillykke med en flot præstation, der under vilkårene alt sammen er med til gøre parret stærkere til fremtiden. En rejse, vi glæder os til at følge og støtte op om.

Dmitri og Signe præsterede efter min mening på absolut topniveau fra start til slut hele dagen. Parret var 110% på allerede fra første dans, og det var helt tydeligt, at parret var kommet for at genvinde semifinalen. Helt fortjent fortsatte parret ind i semifinalen, hvor parret endte på en flot 10. plads. Vi ønsker parret stort tillykke. Vejen er nu lagt for den eftertragtede top 8 placering, som vi glæder os til at følge og støtte op om.

Stort tillykke til begge danske par, der repræsenterede Danmark på fornemmeste vis.

Undertegnet takker hele den danske delegation for endnu en dejlig danseweekend med rigtig flotte dansepræstationer, dejligt selskab og stor professionalisme.

Dansehilsner fra

Mette Elkjær

Sportschef i Danmarks sportsdanser forbund