Ændring af Turneringssetup

Bestyrelsen har set sig nødt til agerer ud fra de seneste års udvikling, og sørge for at gøre turneringerne mere attraktive, og spændende, både for publikum og dansere.

Efter dialog imellem dansere, via dansernes repræsentant, og elitetræner netværket, såvel som i bestyrelsen, så er det besluttet at lave ændringer i turneringssetup for standard og latin dansere.

Ændringerne består i, at der skæres i antallet af ranglister, og denne ændring vil være med virkning efter DM 2020. Der vil fremadrettet være 2 ranglister i latin, 2 ranglister i standard, samt 2 ranglister i 10-dans. Kravet for deltagelse til DM bibeholdes, som det er i dag, hvorfor man som specialist skal stille op til samtlige ranglister, der afholdes imellem 2 DM´er. Så derfor vil der blive afholdt en rangliste i efteråret og i foråret i hver disciplin. 10-dans ranglisterne vil blive afholdt sammen med disse, som det også har været gjort indtil nu.

Begrundelsen for at lave om i setup er primært taget på baggrund af historiske lave deltagertal over de sidste par år i den midterste rangliste i turneringskalenderen, som ikke har været spændende for arrangerende klub. Og grundet denne lille deltagelse, så har klubberne lidt økonomisk på afholdelsen, og det har ligeledes bevirket, at det har været svært at få afsat afholdelse af den 2. rangliste i turneringskalenderne.

Det er i forbindelse med denne ændring også besluttet at udvide mulighederne for klubberne for arrangering af u/21, såvel som Grand Prix turneringer ved alle ranglisteturneringer.

Turneringskalenderen er opdateret og afspejler ovenstående.

Se det overordnede turneringssetup her – Klik her